Badania mikrobiologiczne żywności
Zapytaj o ofertę
Oferujemy badania

Badania mikrobiologiczne żywności

Badania mikrobiologiczne

Zapytaj o ofertę
  • Salmonella spp. – obecność (metoda klasyczna, immunoenzymatyczna mini Vidas), wykrywanie DNA specyficznego Salmonella spp. (metoda RT-PCR),
  • Listeria monocytogenes – obecność (metoda klasyczna, immunoenzymatyczna mini Vidas), wykrywanie DNA specyficznego Listeria monocytogenes (metoda RT-PCR),
  • Listeria monocytogenes – liczba (metoda klasyczna),
  • Listeria spp. (metoda klasyczna),
  • Campylobacter spp. – obecność (metoda klasyczna),
  • Campylobacter spp. – liczba (metoda klasyczna),
  • Staphylococcus aureus. koagulazo (+) – obecność (metoda klasyczna),
  • Staphylococcus aureus. koagulazo (+) – liczba (metoda klasyczna płytkowa),
  • bakterie grupy coli – obecność (metoda klasyczna),
  • bakterie grupy coli – liczba (metoda klasyczna płytkowa),
  • Escherichia coli – obecność (metoda klasyczna),
  • Escherichia coli β-glukuronidazo dodatnia – liczba (metoda klasyczna płytkowa),
  • Enterobacteriaceae – liczba (metoda klasyczna płytkowa, NPL),
  • ogólna liczba drobnoustrojów (metoda klasyczna płytkowa),
  • liczba pleśni i drożdży (metoda klasyczna płytkowa),
  • Pseudomonas – liczba (metoda klasyczna płytkowa),
  • bakterie fermentacji mlekowej – liczba (metoda klasyczna płytkowa),
  • Bacillus cereus – liczba (metoda klasyczna płytkowa),
  • beztlenowe bakterie przetrwalnikujące – obecność (metoda klasyczna),
  • beztlenowe bakterie przetrwalnikujące mezofile – obecność (metoda klasyczna),
  • bakterie redukujące siarczany (IV) – liczba (metoda klasyczna płytkowa),
  • Clostridium perfringens – liczba (metoda klasyczna płytkowa),
  • Enterokoki – liczba (metoda klasyczna płytkowa),
  • Vibrio parahemolyticus – obecność (metoda klasyczna),
  • wykrywanie i zawartość DNA specyficznego dla organizmów genetycznie zmodyfikowanych (GMO) (metoda RT-PCR),
  • wykrywanie DNA specyficznego Escherichia coli O157 (metoda RT-PCR),
  • obecność Cronobacter (metoda klasyczna),
  • Zawartość alergenów: glutenu, białka jaj, białek mleka (kazein, β-lactoglobulin), orzecha ziemnego, orzecha laskowego, orzecha włoskiego, pistacji, migdała, gorczycy, białka soi, sezamu, orzecha nerkowca (metoda immunoenzymatyczna ELISA),
  • obecność alergenów: glutenu, selera (metoda RT-PCR),
  • obecność DNA specyficznego dla koniny, wieprzowiny, kurczaka, indyka, wołowiny (metoda PT-PCR).
Bio Chemik
INFORMACJI UDZIELAMY

PONIEDZIAŁEK - PIĄTEK 7:00-15:00