Campylobacter – nowe kryterium mikrobiologiczne dla drobiu

Komisja Europejska uznała za słuszne wprowadzenie na poziomie Unii Europejskiej kontroli Campylobacter w łańcuchu produkcji mięsa drobiowego. Wprowadzono nowe kryterium higieny procesu w odniesieniu do bakterii Campylobacter na  tuszach brojlerów mającego na celu kontrolę zanieczyszczenia tusz podczas procesu uboju.

Przepisy unijnego rozporządzenia będą obowiązywały od 1 stycznia 2018 r.

Rozporządzenie Komisji (UE) 2017/1495 z dnia 23 sierpnia 2017 r. zmieniające rozporządzenie (WE) nr 2073/2005 w odniesieniu do Campylobacter w tuszach brojlerów  zostało opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej w dniu 24 sierpnia 2017 r. Pobierz

Bio Chemik

PRZYJMOWANIE ZLECEŃ

Śmiłowo (67) 349 35 45 marketing@biochemik.pl
Łuków 727 631 645 marketing.lukow@biochemik.pl
Sosnowiec 727 631 665 marketing.slask@biochemik.pl
Olsztyn: 667 984 990 marketing.olsztyn@biochemik.pl
Ciszewo - wzrocowanie: 727 630 955 wzorcowanie@biochemik.pl
Ciszewo - środowisko: 727 631 655 srodowiskopracy@biochemik.pl