Campylobacter – nowe kryterium mikrobiologiczne dla drobiu

Komisja Europejska uznała za słuszne wprowadzenie na poziomie Unii Europejskiej kontroli Campylobacter w łańcuchu produkcji mięsa drobiowego. Wprowadzono nowe kryterium higieny procesu w odniesieniu do bakterii Campylobacter na  tuszach brojlerów mającego na celu kontrolę zanieczyszczenia tusz podczas procesu uboju.

Przepisy unijnego rozporządzenia będą obowiązywały od 1 stycznia 2018 r.

Rozporządzenie Komisji (UE) 2017/1495 z dnia 23 sierpnia 2017 r. zmieniające rozporządzenie (WE) nr 2073/2005 w odniesieniu do Campylobacter w tuszach brojlerów  zostało opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej w dniu 24 sierpnia 2017 r. Pobierz

(whereyouwatch.com)

Bio Chemik
INFORMACJI UDZIELAMY

PONIEDZIAŁEK - PIĄTEK 7:00-15:00

Cenimy prywatność użytkowników

Używamy plików cookie, aby poprawić jakość przeglądania, wyświetlać reklamy lub treści dostosowane do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz analizować ruch na stronie. Kliknięcie przycisku „Akceptuj wszystkie” oznacza zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookie.