Badania mikrobiologiczne żywności
Zapytaj o ofertę
Oferujemy badania

Badania mikrobiologiczne żywności

Badania mikrobiologiczne

Zapytaj o ofertę
  • Salmonella spp. – obecność (metoda klasyczna, immunoenzymatyczna mini Vidas), wykrywanie DNA specyficznego Salmonella spp. (metoda RT-PCR),
  • Listeria monocytogenes – obecność (metoda klasyczna, immunoenzymatyczna mini Vidas), wykrywanie DNA specyficznego Listeria monocytogenes (metoda RT-PCR),
  • Listeria monocytogenes – liczba (metoda klasyczna),
  • Listeria spp. (metoda klasyczna),
  • Campylobacter spp. – obecność (metoda klasyczna),
  • Campylobacter spp. – liczba (metoda klasyczna),
  • Staphylococcus aureus. koagulazo (+) – obecność (metoda klasyczna),
  • Staphylococcus aureus. koagulazo (+) – liczba (metoda klasyczna płytkowa),
  • bakterie grupy coli – obecność (metoda klasyczna),
  • bakterie grupy coli – liczba (metoda klasyczna płytkowa),
  • Escherichia coli – obecność (metoda klasyczna),
  • Escherichia coli β-glukuronidazo dodatnia – liczba (metoda klasyczna płytkowa),
  • Enterobacteriaceae – liczba (metoda klasyczna płytkowa, NPL),
  • ogólna liczba drobnoustrojów (metoda klasyczna płytkowa),
  • liczba pleśni i drożdży (metoda klasyczna płytkowa),
  • Pseudomonas – liczba (metoda klasyczna płytkowa),
  • bakterie fermentacji mlekowej – liczba (metoda klasyczna płytkowa),
  • Bacillus cereus – liczba (metoda klasyczna płytkowa),
  • beztlenowe bakterie przetrwalnikujące – obecność (metoda klasyczna),
  • beztlenowe bakterie przetrwalnikujące mezofile – obecność (metoda klasyczna),
  • bakterie redukujące siarczany (IV) – liczba (metoda klasyczna płytkowa),
  • Clostridium perfringens – liczba (metoda klasyczna płytkowa),
  • Enterokoki – liczba (metoda klasyczna płytkowa),
  • Vibrio parahemolyticus – obecność (metoda klasyczna),
  • wykrywanie i zawartość DNA specyficznego dla organizmów genetycznie zmodyfikowanych (GMO) (metoda RT-PCR),
  • wykrywanie DNA specyficznego Escherichia coli O157 (metoda RT-PCR),
  • obecność Cronobacter (metoda klasyczna),
  • Zawartość alergenów: glutenu, białka jaj, białek mleka (kazein, β-lactoglobulin), orzecha ziemnego, orzecha laskowego, orzecha włoskiego, pistacji, migdała, gorczycy, białka soi, sezamu, orzecha nerkowca (metoda immunoenzymatyczna ELISA),
  • obecność alergenów: glutenu, selera (metoda RT-PCR),
  • obecność DNA specyficznego dla koniny, wieprzowiny, kurczaka, indyka, wołowiny (metoda PT-PCR).
Bio Chemik
INFORMACJI UDZIELAMY

PONIEDZIAŁEK - PIĄTEK 7:00-15:00

Cenimy prywatność użytkowników

Używamy plików cookie, aby poprawić jakość przeglądania, wyświetlać reklamy lub treści dostosowane do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz analizować ruch na stronie. Kliknięcie przycisku „Akceptuj wszystkie” oznacza zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookie.