Cenimy prywatność użytkowników

Używamy plików cookie, aby poprawić jakość przeglądania, wyświetlać reklamy lub treści dostosowane do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz analizować ruch na stronie. Kliknięcie przycisku „Akceptuj wszystkie” oznacza zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookie.

Campylobacter – nowe kryterium mikrobiologiczne dla drobiu

Komisja Europejska uznała za słuszne wprowadzenie na poziomie Unii Europejskiej kontroli Campylobacter w łańcuchu produkcji mięsa drobiowego. Wprowadzono nowe kryterium higieny procesu w odniesieniu do bakterii Campylobacter na  tuszach brojlerów mającego na celu kontrolę zanieczyszczenia tusz podczas procesu uboju.

Przepisy unijnego rozporządzenia będą obowiązywały od 1 stycznia 2018 r.

Rozporządzenie Komisji (UE) 2017/1495 z dnia 23 sierpnia 2017 r. zmieniające rozporządzenie (WE) nr 2073/2005 w odniesieniu do Campylobacter w tuszach brojlerów  zostało opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej w dniu 24 sierpnia 2017 r. Pobierz

Zapisz się do naszego newslettera!

Chcesz otrzymywać informacje o naszych aktualnych działaniach? Zapisz się do newslettera i bądź na bieżą

Powiązane artykuły

Sprawdź naszą ofertę badań

Badania mikrobiologiczne, chemiczne oraz badania i pomiary środowiska pracy

Sprawdź listę badań

Sprawdź naszą ofertę wzorcowań

Wzorcowanie alkomatów, mierników, termometrów i innych przyrządów pomiarowych

Sprawdź listę wzorcowań